Monday, 15 May 2017 13:00

Fyzioterapeutka Petra Krtičková jako součást profesionálního týmu Bora Hansgroge

Začátkem května se konal etapový závod Tour of the Alps s početnou skupinou teamů nejvyšší kategorie World Tour. Petra Krtičková se stala součástí World tour teamu týmu Bora Hansgrohe jako fyzioterapeut.

Závod Tour of the Alps je nástupcem Giro del Trentino, což slibovalo velmi náročná stoupání každý den.

Základem pro dobré výsledky je kvalitní příprava. Jezdci hledí na kvalitní fyzickou přípravu a regeneraci. Personál má na starost zajistit hladký průběh závodu.

Je tedy potřeba sbalit pro závodníky vše potřebné. Ptáte se, vše profiteam potřebuje? Bicykly, výplety a spousta náhradního materiálu je potřeba přehledně naskládat do kamionu. Soigneurs (výraz pro osobu, která zajišťuje v cyklistice péči o závodníka, včetně fyzioterapie a masáží) musejí připravit teamový autobus a auta, oblečení, dresy, masážní stoly a pomůcky pro masáže a fyzioterapii....a spoustu kvalitního jídla a pití pro extrémní výkony.

Dle předpovědi počasí vypadalo spíše ne běžky než naa cyklistiku, takže teplé oblečení a termosky nemohly chybět.

Etapový závod startoval v rakouském městečku Kufstein a postupně se proplétal přes etapy začínající v Innsbrucku, Villabassa, Bolsano a Smarano do Trenta. Počasí jezdcům příliš nepřálo, a tak byli orgánizátoři nuceni zkrátit 2 etapy. Dvakrát jsme se probudili do zasněženého rána, takže bylo jasné, že horská stoupání budou jen obtížně průjezdná. 

 

"Všechny horské etapy zdolány...Honza Bárta na kole, fyzio support autem. I tak krásné výhledy, zážitky,...díky Bora Hansgrohe"

Read 6774 times